Šarolika kuhinja – Jesenska bučnica

Potrebni sastojci:
500 grama kora za pitu
1 srednja tikva
10 žlica suncokretovog ulja
400 grama svježeg sira
200 grama kiselog vrhnja
2 jaja
sol

                       

 

  1. Naribajte tikvu u zdjelu i posolite je po ukusu. Sačekajte par minuta da ispusti višak vode, a zatim ju rukama iscijedite. Prebacite je u zdjelu u kojoj ćete pripremati nadjev.
  2. Naribanoj tikvi dodajte svježi sir i pola kiselog vrhnja. Dodatno posolite po želji. U smjesu dodajte 2 izmućena jaja i sve zajedno promiješajte.
  3.  Gotovu koru premažite žlicom ulja te zatim ravnomjerno rasporedite nadjev. Koru s nadjevom stavite u pleh te ponavljajte postupak dok ne iskoristite sav nadjev. Bučnicu na kraju ravnomjerno premažite s ostatkom kiselog vrhnja.
  4. Bučnicu pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Uživajte u toploj i mirisnoj jesenskoj bučnici!
Sljedeći članak

Tu sam za tebe! Online savjetovanje

Želimo omogućiti svakom roditelju i svakom djetetu da potraže stručnu podršku kad god im je potrebna – bez straha, srama ili prepreka.