Potrebni sastojci:
500 grama kora za pitu
1 srednja tikva
10 žlica suncokretovog ulja
400 grama svježeg sira
200 grama kiselog vrhnja
2 jaja
sol

- Naribajte tikvu u zdjelu i posolite je po ukusu. Sačekajte par minuta da ispusti višak vode, a zatim ju rukama iscijedite. Prebacite je u zdjelu u kojoj ćete pripremati nadjev.
- Naribanoj tikvi dodajte svježi sir i pola kiselog vrhnja. Dodatno posolite po želji. U smjesu dodajte 2 izmućena jaja i sve zajedno promiješajte.
- Gotovu koru premažite žlicom ulja te zatim ravnomjerno rasporedite nadjev. Koru s nadjevom stavite u pleh te ponavljajte postupak dok ne iskoristite sav nadjev. Bučnicu na kraju ravnomjerno premažite s ostatkom kiselog vrhnja.
- Bučnicu pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Uživajte u toploj i mirisnoj jesenskoj bučnici!

