POTREBNI SASTOJCI:
450 GRAMA MLJEVENOG MESA (PUREĆE ILI JUNEĆE)
1 MRKVA, TIKVICA I CRVENA PAPRIKA
1 JAJE
STRUČAK SVJEŽEG PERŠINA
KORICA JEDNOG LIMUNA
120 GRAMA SITNIH ZOBENIH PAHULJICA
NEKOLKO ŽLICA MASLINOVOG ULJA
ZAČINI PO IZBORU (SOL, PAPAR, CRVENA PAPRIKA)
- Mrkvu, tikvicu, luk i papriku narežite na sitne komadiće (ručno ili u sjeckalici). Dodajte jaje, svježi peršin, začine i limunovu koricu.
- U blenderu napravite sitnu mrvičastu smjesu od navedenih sastojaka. Pomiješajte sa mljevenim mesom i dobro promiješajte.
- Na kraju dodajte sitne zobene pahuljice i ostavite smjesu najmanje 30 minuta da odstoji. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u brašno.
- Pecite na ulju na srednjoj vatri dok ne poprime zlatnu boju.


