Šarolika kuhinja – Granola

POTREBNI SASTOJCI:

300 GRAMA ZOBENIH PAHULJICA
400 GRAMA SJEMENKI I ORAŠATIH PLODOVA PO IZBORU
150 GRAMA SUŠENOG VOĆA
120 GRAMA MASLACA
2 VELIKE ŽLICE KIKIRIKI MASLACA
130 GRAMA MEDA
ŽLIČICA SOLI
POLA ŽLIČICE CIMETA (PO IZBORU)
60 GRAMA NASJECKANE ČOKOLADE (PO IZBORU)

                           

 

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje.
  2. U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke osim čokolade pa na laganoj vatri otopite maslac i med.
  3. Promiješajte sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smjesu pa ju rasporedite po limu za pečenje. Pecite na 170 stupnjeva 20 do 25 minuta dok granola ne poprimi zlatnu boju.
  4. Ostavite ju da se u potpunosti ohladi te umiješajte komadiće čokolade. Čuvajte granolu u zatvorenoj posudi i poslužite ju uz jogurt ili mlijeko!
Sljedeći članak

Tu sam za tebe! Online savjetovanje

Želimo omogućiti svakom roditelju i svakom djetetu da potraže stručnu podršku kad god im je potrebna – bez straha, srama ili prepreka.