POTREBNI SASTOJCI:
300 GRAMA ZOBENIH PAHULJICA
400 GRAMA SJEMENKI I ORAŠATIH PLODOVA PO IZBORU
150 GRAMA SUŠENOG VOĆA
120 GRAMA MASLACA
2 VELIKE ŽLICE KIKIRIKI MASLACA
130 GRAMA MEDA
ŽLIČICA SOLI
POLA ŽLIČICE CIMETA (PO IZBORU)
60 GRAMA NASJECKANE ČOKOLADE (PO IZBORU)

- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje.
- U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke osim čokolade pa na laganoj vatri otopite maslac i med.
- Promiješajte sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smjesu pa ju rasporedite po limu za pečenje. Pecite na 170 stupnjeva 20 do 25 minuta dok granola ne poprimi zlatnu boju.
- Ostavite ju da se u potpunosti ohladi te umiješajte komadiće čokolade. Čuvajte granolu u zatvorenoj posudi i poslužite ju uz jogurt ili mlijeko!

