Šarolika kuhinja – Mini quiche od prhkog tijesta

Zašto preporučamo?

Oblikovanjem, valjanjem i pritiskanjem prhkog tijesta djeca razvijaju finu motoriku. Osim toga, djeca mogu birati punjenja i slagati ih po vlastitom izboru, što im daje osjećaj kontrole i kreativnosti u kuhinji. Možete ih usmjeriti da probaju dodati zeleno lisnato povrće poput špinata, ali važno je dati im izbor, jer osjećaj slobode dovodi do lakšeg prihvaćanja različitih namirnica. Pogotovo kod izbirljive djece.

Recept:

Tijesto:
200 grama brašna
100 grama maslaca
1 žumanjak
prstohvat soli
2-3 žlice vode

Punjenje:
150 grama cherry rajčica
300 grama špinata
1 poriluk
1 veći luk
maslinovo ulje
2 jaja
180 grama kiselog vrhnja
50 grama parmezana
začini (sol, papar)

 

1.Hladni maslac dodati u brašno i sol. Mrvičastu smjesu izmijesiti rukama dok ne dobijemo glatku smjesu bez grudica. Na kraju dodati dvije žlice vode i žumanjak. Oblikovati kuglu, obložiti folijom i ostaviti u hladnjaku minimalno 1h.

2.Ohlađeno tijesto razvaljati na tanko pa napraviti krugove čašom. Tijesto staviti u namašćene kalupe za muffine pa peći na 180 stupnjeva 15-ak minuta (ovisno o pećnici).

3.Dok se tijesto hladi treba pripremiti punjenje. Na maslinovom ulju kratko popirjati špinat i poriluk pa pripremiti nadjev od vrhnja, začina, jaja i parmezana. Sve zajedno umutiti.

4.Po tijestu rasporediti smjesu i staviti cherry rajčice na vrh. Peći na 200 stupnjeva 20 minuta.

Sljedeći članak

Tu sam za tebe! Online savjetovanje

Želimo omogućiti svakom roditelju i svakom djetetu da potraže stručnu podršku kad god im je potrebna – bez straha, srama ili prepreka.